Voor Resin Art heb je een geschikte 2-componenten epoxy giethars nodig. Eventueel in combinatie met kleurstoffen, pigmenten, glitters of poeders kunt u zelf prachtige kunstwerken maken.
De mogelijkheden zijn eindeloos; het maken van schilderijen, sieraden, het overgieten van foto's, het maken van serveerplankjes, onderzetters,bijzettafels en het creëren van persoonlijke Orgonite Piramides, het ingieten van objecten en het maken van een Rivier Tafels, enz. Voor advies of vragen bel dan even +31475472505

 

 Resin Art & Kunst

 Maar wat Resin Art nou eigenlijk?

Resin Art is heel kort gezegd het maken van kunst door middel van epoxy giethars. Door deze hars in te kleuren met pigmenten en met verschillende technieken te gieten creëer je de mooiste effecten.

Hoewel het maken van Resin Art een ‘Go with the flow’ werkje is, is de omgeving juist een heel secuur werkje. Zo moet je ervoor zorgen dat je object  100% waterpas ligt, moet de omgevingstemperatuur stabiel zijn, de ruimte waar u werkt moet stof- en vochtvrij zijn, de ondergrond  moet vetvrij zijn.

De giethars kunt u het beste afwegen met een weegschaal precisie 0.1 gram tot 2 kg nauwkeurig (zie product op deze pagina), vervolgens moet u de giethars (componenten a+b) goed mengen.

Wat ook vaak een lastig klusje is:

Wachten tot je object/product  is uitgehard. Dit duurt ongeveer 24 uur en soms 7 dagen tot je projectje volledig is doorgehard. Daarom duurt het maken van een object/product minimaal een paar dagen tot weken, omdat je soms laag voor laag een dag moet wachten. Echter dit is ook heel erg afhankelijk van het soort type epoxy hars wat u gekocht heeft. Sommige harsen harder relatief snel uit en andere harsen extreem langzaam,na gelang de toepassing waar deze voor gebruikt moet worden. Geduld is soms een schone zaak.

Wat is Epoxy Giethars?

Epoxy giethars is een zeer sterke chemische hars. Deze harsen hebben erg goede eigenschappen tegen chemicaliën, water en nog veel meer, waardoor deze harsen zich onderscheiden van andere harssoorten.

 Epoxy hars bestaat uit 2 componenten die precies met elkaar in de juiste verhouding gemengd moeten worden. Gebeurt dit niet, dan zal de hars nooit volledig uitharden, maar altijd plakkerig blijven. Na het uitharden van de epoxy giethars ontstaat een glasheldere laag die als een spiegel reflecteert. Zonder toevoeging van pigmenten zijn epoxy gietharsen volledig transparant. In het algemeen zijn onze transparante epoxy gietharsen UV gestabiliseerd, dit wil zeggen dat er standaard een UV blokker aan toegevoegd is.

Hoe maakt u de mooiste kleuren combinatie in Resin Art?

Door de giethars in te kleuren kan er d.m.v. verschillende technieken, soorten pigmenten, glitters, Glow in The Dark poeders / granulaat, Alcohol Inkt, Metallic poeder, pigment en enkele eenvoudige hulpmiddelen zoals: pipetten, satéprikkers, prikkers, kleine penselen, veel verschillende eindresultaten gecreëerd worden.

Denkt u bijvoorbeeld aan het namaken van natuursteen/marmer, maar ook abstracte kunst.  

Verschillende soorten pigmenten:

 • Translucente pigmentpasta
 • Universele pigmentpasta
 • Parelmoer pigmentpoeders
 • Metallic poeders
 • Parel pigment

Glow in The Dark Poeder

Onze lichtgevende Glow in the Dark poederpigmenten zijn van topkwaliteit. Ze worden door zon/dag licht op geladen,en kunnen zo licht geven in het donker. Tot wel 8 uur.

Door de hoge en langdurige licht afgifte worden deze pigmenten vaak gebruikt in zware industriële toepassingen zoals signalering op booreilanden, nooduitgangen/paden,trappen.

Ze kunnen echter ook toegepast worden in knoesten scheuren en gaten voor een decoratieve uitstraling.

Dit pigment kan bijvoorbeeld ook in lakken toegepast worden en natuurlijk ook in onze harsen en gietharsen.

Beste resultaten worden natuurlijk bereikt in glasheldere producten, eventueel met een witte achtergrond.

Glow in The Dark Granulaat

Dit granulaat kan bijvoorbeeld ook in lakken toegepast worden en natuurlijk ook in onze harsen en gietharsen.

Beste resultaten worden natuurlijk bereikt in glasheldere producten.

U kunt het Luminescentie granulaat direct in de hars bijmengen.

Het zal effectief oplichten en geeft een mooi licht effect in een donkere omgeving. ( levensduur theoretisch oneindig. (getest tot 15 jaar).

Toepassingsvoorbeelden:

 • Voorzet elementen bij tegels.
 • Oppervlakte elementen bij Decoratieve artikelen.
 • Ornamenten in vloeren.
 • Decoratieve inzetstukken in Tegelvoegen.
 • Toepassing in Polymeerbeton
 • Markering van Voetpaden, Vluchtwegen, Oriëntering punten

Effect Glitters / Glitters

U kunt deze glitters voor mooie effecten toevoegen aan transparante gietharsen , maar ook in kleurloze of gekleurde verzegelingen, transparante lakken enz.

Perfect geschikt voor sieraad ontwerpen, kunstwerken, kegels, piramiden of vormdelen.

Ook toepasbaar in vloeren die verzegeld worden met een transparante hars of lak.

De glitters zijn oplosmiddel bestendig en kan in alle soorten harsen toegepast worden. Tevens kunt u dit product toepassen bij lakken en verven.

Het is reeds voldoende om ongeveer 1% toe te voegen om een mooi effect te bereiken.

Wat is Alcohol inkt

Alcoholinkt is, zoals de naam reeds beschrijft, een inkt op alcoholbasis. Dit type inkt droogt snel en is echter niet-dekkend. De inkt is beschikbaar in heel veel diverse kleuren.

Met onze Alcohol Inkt maak je de mooiste effecten in Resin Art. Je kan met alcohol inkt zeer mooie creatieve art maken in combinatie met epoxy giethars. Zo zou je verschillende lagen kunnen maken in je kunstwerk, door iedere laag te laten drogen, voordat je er een nieuw alcohol inkt pigment aan toe voegt. Wil je dat de kleuren door elkaar heen gaan lopen, dan kun je de kleuren met elkaar gedeeltelijk vermengen. Als de pigmenten nat zijn duwen ze elkaar weg en krijg je een zeer mooi wolk effect.

Het is echter niet mogelijk om Alcoholinkt op gewoon papier gebruiken. Voor de mooiste resultaten kun je YUPO papier gebruiken. Dit is een synthetisch papier: iets tussen papier en plastiek in.

Dit papier vind je in wit (in dun en dik formaat) en half doorschijnend (translucent).

Tip:

 • Met een schoteltje water kan je leuke marmer techniek toepassen op je YUPO papier.

Werken met alcoholinkt loopt al snel (letterlijk) uit de hand. Hierdoor kan het beste je werkvlak (met bijvoorbeeld een craft mat of plastic folie ) en je handen (met nitril/vinyl handschoenen ) beschermen.

Je kunt de inkt het beste druppelsgewijs aanbrengen op u werkvlak, verdeling van de alcohol inkt met verschillende kleine gereedschapjes zoals, prikker,satéprikker,penseeltje of eventueel met een rietje.

Tip:

 • Met een rietje kunt u gemakkelijk de alcohol inkt over je project blazen.