Siliconen/Rubber

Met siliconenrubber zijn heel veel dingen mogelijk. Maak een kopie  van uw favorieten beeldje of maak een mal voor bijvoorbeeld een organite. Siliconen gietrubber  is de meest gebruikte siliconenrubber voor het maken van mallen.

 

Siliconen / rubbers

Siliconen gietrubber is een veelzijdige vloeibare siliconen die gebruikt wordt voor het kopiëren van voorwerpen of het maken van prototypes voor latere producties van polyester, polyurethaan, gips, beton etc. Deze RTV siliconenrubbers hebben zelflossende eigenschappen, hoge temperatuurbestandheid, hoge detailweergave en lage krimp, en flexibiliteit is het zeer geschikt bij het werken met zeer fijne details, alles wordt exact gekopieerd en het lossen is eenvoudig mogelijk zonder dat een evt losmiddel noodzakelijk is.

Siliconen gietharsen zijn het beste bestand tegen hoge temperaturen.
Ze zijn zelfs bestand tegen temperaturen hoger dan 180 °C bij de juiste keuze van het type Siliconen.
Siliconen gietmassa heeft als extra voordeel dat er weinig warmte produceert wordt tijdens het uitharden,ideaal om gietmallen te maken waarmee u kopieën kunt gieten mbv diverse hiervoor geschikte gietharsen en zelf gesmolten tin.
Tevens geschikt om elektrische componenten in te gieten vanwege de goede bestendigheid tegen vocht en de zeer lage uithardings temperatuur en schokbestendigheid.

Voor lichaams afdrukken geschikt, ook wel Body Forming genoemd.  
Hierdoor kan er zeer eenvoudig een kopie van een bepaald lichaamsdeel gemaakt worden uit bijvoorbeeld gips uit de gemaakte siliconen Body Mal. 

Siliconen heeft oneindig vele toepassingen.

Siliconen RTV verdikkingsmiddel

Dit is eenvoudig aan te brengen met behulp van een kwast. Verdikt de siliconenrubber zodat deze op verticale oppervlakken aangebracht kan worden, of om van giet-siliconen strijk-siliconen te maken.

Om strijkmallen te maken van verticale producten is er een thixotrope middel type RTV 17C  verkrijgbaar om siliconenrubber in te dikken naar wens.