MEDEDELING!

LET OP: 

Eindejaarssluiting PolyesterGigant | 22 december t/m 7 januari  

Maandag 11 december is de laatste dag dat productie orders worden geaccepteerd.

Bij twijfel neem even telefonisch contact op. Donderdag 21 december is de laatste dag dat wij orders verzenden.                                        

                                                                             Fijne Feestdagen

 

 

 

 

 

Topcoat op polyester basis.

Voor een mooie afwerking en extra waterdicht maken van polyesterlaminaat:

Voor een mooie afwerking en extra waterbestendig  maken van een polyesterlaminaat kunt u het beste onze Topcoat ISO-Gel gebruiken, deze is in iedere RAL-kleur  of zelfs transparant (neutraal)leverbaar. In neutraal uitvoering beperkt UV bestendig.  De Topcoat neutraal is geschikt om eventueel in te kleuren met één van onze Pigmentpasta om een Topcoat te maken naar eigen Ral-kleur wens. Een polyester Topcoat is echter niet te verwarren met een verflaag, dit zijn twee geheel verschillende dingen met ieder hun eigen toepassing

Topcoat:

Voor zwembaden hebben wij twee speciale Topcoats ,niet vergelijkbaar met de standaard Topcoats, en zijn veel beter bestendig tegen chemicaliën (zoals Chloor) en lichte zuren. Deze Topcoats  zijn voor deze toepassing speciaal ontworpen en hebben een langere levensduur en behoud van kleur.

Voor alle Topcoat geldt: in één bewerking dient men een dikke laag aan te brengen van minimaal 350 a 400 gram/m2 om een goede doorharding te verkrijgen.

Een te dunne laag zal leiden tot een slechte uitharding, plakkerig oppervlakte en witte vlekken/verkleuring bij het in contact komen met vocht/water.

Een 2e laag aanbrengen is niet aan te bevelen vanwege niet een optimale hechting.

Topcoat is tevens leverbaar in spuitkwaliteit en hand kwaliteit.

Paraffine oplossing

Paraffine-oplossing in monostyreen. Kan aan polyesterhars en Gelcoat worden toegevoegd om na uitharding een kleefvrij oppervlak te verkrijgen.  2%  tot 4 % toevoegen aan het product.

Met Parafine toevoeging kunt u van een Gelcoat een Topcoat maken, zodat deze aangepaste Gelcoat uithard aan de buitenlucht en dus extern kan worden aangebracht, wat met een normale Gelcoat niet mogelijk is.

Cobalt versneller

Versneller die standaard aan Polyester en Vinylester hars wordt toegevoegd om bij kamertemperatuur in combinatie met MEKP, AAP en CHP katalysatoren
voor een goede doorharding te zorgen. Verkrijgbaar in een 1% en 10% oplossing. Polyesterharsen zonder deze versneller toegevoegd, zullen bij toevoeging van de Mekp-harder niet uitharden.

Heeft u een niet voorversnelde Polyester hars of Gelcoat, dan is het heel belangrijk om eerst de cobalt-versneller toe te voegen aan de Polyesterhars en aansluitend voor gebruik pas de mekp-harder. Gebeurd dit niet in deze volgorde dan kan een gevaarlijke situatie ontstaan, zelfs een explosieve reactie is mogelijk met alle gevolgen van dien. Opslag van Cobalt-versneller dient ook altijd veilig en separaat te gebeuren in een afgesloten kast of ruimte. Nooit in de buurt van Mekp-harder. Tevens is het sterk af te raden experimenten uit te voeren met alleen combinaties van deze stoffen om bovenstaande redenen.