BlueWolf

Jouw werk is een weerspiegeling van je creativiteit, je passie en toewijding aan het ontwerpen of maken van iets moois, iets functioneels of iets inspirerends. Het proces van ontwerp tot uitvoering is een aanzienlijke investering van tijd, moeite en inzet. Waarom dan genoegen nemen met minder, bij de keuze voor een coating? Zou het geen heiligschennis zijn om een standaard lakje op je kunstwerk te kwasten en zo je masterpiece te downgraden?

Wij denken van wel !

En daarom ontwerpt, produceert en levert BlueWolf alleen de allerbeste coatings. Als het niet voldoet aan onze zeer strenge normen, dan zal het zeker niet voldoen aan de jouwe. BlueWolf mag dan een relatief jong merk zijn, maar de mensen achter het merk hebben meer dan 55 jaar ervaring in de wetenschap van het formuleren van coatings en kleurstoffen. En omdat het onze passie is, richten we ons op de nieuwste technologie voor op maat gemaakte oppervlakte-coatings, die minimale impact hebben op ons milieu. Heel eenvoudig; als ouders willen we een duurzaam, milieuvriendelijk bedrijf dat de toekomstige generaties recht in de ogen kan blijven aankijken.

BlueWolf gebruikt alleen grondstoffen van proactieve, verantwoordelijke leveranciers. Dit geldt tevens voor onze verpakking en onze distributie. We zorgen ervoor dat we onze collega's ondersteunen, we discrimineren niet om welke reden dan ook en we stellen onszelf hoge eisen aan alles wat we doen.

Uiteindelijk zijn we normale mensen met een innerlijke passie voor alle dingen van hout.... We geloven dat onze selectie van producten dat weerspiegelt. Daarom nodigen wij je uit om ons uit te dagen, om coatings te produceren, die in harmonie met jouw creaties werken.   

Voorbehandelen

Elk stevig huis begint met een goede fundering.... een optimale coating start met de juiste voorbehandeling.

BlueWolf heeft hiervoor de Seal als primer/basecoat ontwikkeld. De Seal is een gebruiksklare woodsealer op waterbasis die speciaal gemaakt is om looizuur, harsen en verontreinigingen in het hout te isoleren. Doordat de sealer diep in het hout indringt, zullen de tannine in het hout perfect worden opgesloten en wordt dus voorkomen dat het hout later zwart of geel uitslaat. Deze eerste-laagsbehandeling is geschikt voor alle houtsoorten, maar vooral natuurlijk voor de houtsoorten met een hoog looizuurgehalte, zoals bijvoorbeeld eiken. De sealer zal het hout niet van kleur laten veranderen en zorgt juist voor een nagenoeg onbehandeld effect en natuurlijke uitstraling.

 • Isoleert verontreinigingen
 • Milieuvriendelijk
 • Snel drogend
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Optimale bescherming
 • Reukloos

Klik voor link product: https://www.polyestergigant.nl/bluewolf-seal-basecoat

Kleuren

BlueWolf N’HANCE Waterborne Stain is een premium kleurbeits op waterbasis speciaal ontwikkeld voor het kleuren van alle soorten hout. Ook is het mogelijk om heel eenvoudig kleuren naar wens en type hout aan te verdunnen door menging met Clear Base (VER0000), of iedere andere kleur van de kleurencollectie. De Clear Base zorgt dat de samenstelling van de beits gehandhaafd blijft, terwijl je de kleur minder intens wordt.

De 21 kleurtinten accenturen zowel de structuur als de nerf van het hout. De beits is gebruiksklaar en zeer makkelijk aan te brengen. Het product wordt geleverd in verpakkingen van 100 ml (proefflacon), 500 ml, 1 Lt. en 5 Lt.

N’Hance is geschikt voor alle soorten massieve, bewerkte en gefineerde houten ondergronden en bijzonder geschikt voor meubels, werkbladen, vloeren, parket, kasten, lambrisering, deuren en kozijnen, trappen, leuningen ..

Kleuren voorbeeld  zie kleurenkaart bij product

Klik voor link product: BlueWolf N’HANCE Waterborne Stain 

Bluewolf Coatings

Alle BlueWolf lakken zijn unieke transparante water gedragen PU interieurlakken.  De lak biedt optimale bescherming zonder zichtbaar aanwezig te zijn. Het hout behoudt zijn natuurlijke uitstraling en kleur. 

De BlueWolf lakken zijn 1 component, zodat deze direct te gebruiken is. Hierdoor is er geen verspilling van te veel is aangemaakte lak, of een beperkte verwerkingstijd. Verder is het een probleemloze, makkelijk aan te brengen lak, dus geen aanzetten en overlappingen. De lakken zijn er in ultramat, 10 %, 30% en 50% glansgraad.

 • Natuurlijke uitstraling
 • Milieuvriendelijk
 • Snel drogend
 • Eenvoudig aan te brengen
 • 1 componentlak
 • Optimale bescherming
 • prettige geur
 • kwast, roller of spuit

Optimale bescherming is er bij 3 lagen. Dit is vooral nodig bij intensief gebruik, zoals tafel- en keukenbladen.                   

Voor kastdelen, deuren of lambrisering is 2 lagen voldoende.     

Verbruik: 1Liter BlueWolf lak voor ca. 8 m2 (1 laag). 125gram/m2

Klik voor link product: BlueWolf 0% Matte lak

Klik voor link product: BlueWolf 1 Pearl

Klik voor link product: BlueWolf 3 Velvet

Klik voor link product: BlueWolf 5 Silk 

                                              

BlueWolf Zero op Eiken     BlueWolf Zero op Acacia      BlueWolf Zero op Walnoot  

Onderhoud

Het is algemeen bekend dat reiniging van lakwerk zorgt voor een hogere duurzaamheid van de laklaag. Met andere woorden, door periodiek onderhoud gaat de coating langer mee.

De Guard biedt een snelle en gemakkelijke bescherming aan het oppervlak door middel van een spray. Het legt een klein laagje over het oppervlak zonder glansniveau te veranderen. Dit product is geschikt voor alle soorten oppervlakten zoals hout, schilderwerk, kunststof, laminaat en glas. De Guard verwijdert ook vingerafdrukken waardoor het een perfect product is voor showroomartikelen.

Spray en verdeel de Guard op het oppervlak en veeg het uit met een microvezeldoek. Het glansniveau zal hierdoor niet veranderen, maar  zorgt juist voor een zijdezachte soft touch.

De hybride watergedragen formulering van de BLUEWOLF GUARD  zorgt voor een snelle droging, wat betekent dat het kan worden overgeschilderd zonder vervorming of verlies van hechting.

 • Milieuvriendelijk
 • Snel drogend
 • Eenvoudig aan te brengen dmv spuitflacon
 • Optimale bescherming
 • Prettige geur
 • Reinigt en verzorgt

Klik voor link product: https://www.polyestergigant.nl/bluewolf-guard-onderhoudspray-voor-hout