Vinylesterhars

Vinylesterhars: Hoogwaardige vinylesterharsen voor lamineren of gieten.

Hoge mechanische eigenschappen en uitstekende chemicaliën bestendigheid die bijna vergelijkbaar zijn met een Epoxyhars. Ideaal en veelgebruikt bij de behandeling van osmose. Deze hars kunt u tevens gebruiken voor producten welke een hogere sterkte vereisen, en een hoge temperatuur bestendigheid tot 150 graden Celsius moeten hebben.

Vinylesterhars T 50

Toepassingen:

In combinatie met glasvezels voor bekleding en vormstukken met een hoge sterkte en chemicaliën-bestendigheid.

Toe te passen in botenbouw, botenreparaties, mallenbouw, voorkomen en behandelen van osmose enz. In combinatie met een glasvlies is deze hars zeer geschikt als eerste laag in een osmose herstel systeem op (geschilderde) polyester laminaten voorkomend bij bijvoorbeeld zwembaden, spa’s en boten/schepen.

Vinylster hars wordt samen met glasmat veel gebruikt voor het fabriceren/bekleden van verwarmde zwembaden, jacuzzi  en in de scheepsbouw. Tevens kan deze hars gebruikt worden als primer bij het vernieuwen van een oude laag Topcoat bij bijvoorbeeld een zwembad of spa  renovatie.

Verbruik: afhankelijk van de gebruikte glasvezel materialen en ondergrond.

Voor gebruik aanmaken met ca. 1% tot 2.5 % Mekp verharder

Hoge temperatuur bestendigheid tot 150 graden

Verwerkingstijd bij 20°: circa 25 minuten.

Uithardingstijd bij 20º: 40-60 minuten

Minimale verwerkingstemperatuur: 15º C

Gelcoat voor mallen op Vinylesterbasis

Gelcoat Vinylester voor mallen, als eerste laag aan te brengen in een negatief mal.

Industrie kwaliteit.

Geschikt voor grotere serie productie, gebaseerd op een Vinylester hars basis. Uitharding gebeurd met de welbekende Mekp-harder , toevoeging 1 a 3 %.

Speciale Vinylester Gelcoat voor het maken van industrie polyestermallen. Deze speciale Mallen Gelcoat is een Gelcoat die zich kenmerkt door een extreem goede styreen ( chemische) bestandheid, warmtebestandheid , hogere mechanische sterkte en slijtvastheid waardoor de glans in de mal langer behouden blijft, hierdoor is dit type Gelcoat uitermate geschikt voor de grotere serie productie . Het verbruik dient 350 a 400 gram te zijn per m2. Dunnere lagen harden minder goed uit.

PolygGig reparatie set

PolyGig Reparatie set is een speciaal door ons samengesteld setje, ideaal voor het maken van kleine reparaties aan caravans, boten, vijvers, zwembaden, enz. Met deze universele set kunt u kleine reparaties uitvoeren zoals gaten en scheuren in een Polyesterlaminaat. Hoogwaardige hars, Osmose en chemicaliën bestendig.

Deze set kan ook gebruikt worden voor vijvers, boten, jetsky, waterscooters, paardentrailers, scooterkappen, caravans en campers, polyester autobumpers en skirts, spoilers en nog veel meer. Teven een goede hechting op staal voor een evt plaatstaal reparatie.

De set is verpakt in een kleine emmer met deksel.,incl.handleiding

Een  complete set met Vinylesterhars ,glasmat, harder, wegwerpborstels, maatbekers, handschoenen enz.

Dit pakket is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: klein, middel,groot

Paraffine oplossing

Paraffine-oplossing in monostyreen. Kan aan polyesterhars en Gelcoat worden toegevoegd om na uitharding een kleefvrij oppervlak te verkrijgen.  2%  tot 4 % toevoegen aan het product.

Met Parafine toevoeging kunt u van een Gelcoat een Topcoat maken, zodat deze aangepaste Gelcoat uithard aan de buitenlucht en dus extern kan worden aangebracht, wat met een normale Gelcoat niet mogelijk is.

Staalprimer

Staal primer op Vinylesterbasis is uitermate geschikt als primer met een goede hechting op staal. Als primer te gebruiken voor een bekleding of reparatie voor water belaste producten, zoals stalen Tanks, Onderwaterschip met Vinylesterharsen in combinatie met Glasmat of glasweefsel.

Stalen ondergrond dient zeer goed gereinigd te worden, zo goed als mogelijk roestvrij en ontvet. Vervolgens kan de verdere opbouw met glasmatten of weefsels in combinatie met hars gerealiseerd worden.

Voorlak op vinylesterbasis

Bij reparaties of projecten waar men werkt met Vinylesterharsen omdat een hoog kwaliteitsproduct gerealiseerd moet worden wegens Chemicaliën en temp bestendigheid zoals bij opslagtanks , spa of zwembaden,  wordt aangeraden om deze voorlak te gebruiken als voorlaatste laag op het laminaat, dit voor een betere dekking en bescherming en voorkoming van pinholes. Aansluitend kan dan de Topcoating (vinylester basis) aangebracht worden.

Deze voorlak is osmose bestendig en temperatuur bestendig tot 150 graden Celsius. Kan op staande vlakken zonder probleem aangebracht worden, dik vloeibaar dus. Universeel inzetbaar.