Lamineerpakketten:

De polyester lamineerpakketten kunt u gebruiken voor het bekleden van houtenbakken, vijvers, vijverfilters, carnavalswagens, voor het produceren van polyester onderdelen in mallen, of voor reparatie van boten, caravans, paardentrailers, daken,  campers etc etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lamineerpakketten:

U kunt bij de lamineerpakketen een keuze maken tussen een 300 grams of een 450 grams glasmat . Op een houten, betonnen of oude polyester ondergrond dient men eerst een primer (G4 Hechtgrondering ) aan te brengen voor een betere hechting.

Verwerking.

G4 Hechtgrondering aanbrengen met een platte kwast of vachtroller. Verbruik afhankelijk van het zuigend vermogen van de ondergrond maar is gemiddeld ca. 200 gr/m². Na het aanbrengen moet men minstens 4 a 6 uur wachten, of goed handdroog, voordat men verder gaat met het aanbrengen van de glasmat en polyesterhars om er zodoende voor te zorgen dat alle oplosmiddelen uit de G4 zijn verdampt. Gebeurt dit niet dan kunnen er later in het polyesterlaminaat blazen ontstaan van de oplosmiddelen die nog willen verdampen. Er mag maximaal 20 uur gewacht worden met het polyester werk, omdat men bij langer wachten geen goede hechting meer krijgt met de evt eerder aangebrachte lagen polyester. Indien dit toch het geval is, opnieuw grof schuren en G4 aanbrengen.

Men begint vervolgens met het aanbrengen van 1 of 2 lagen “poedergebonden glasmat 300 of 450 gr/m² welke m.b.v. een vachtroller doordrenkt worden met de polyesterhars.

Start met de ondergrond in te rollen met hars, plak de glasmat hier tegen aan. Doordrenk hierna de glasmat met hars mbv de roller.   Bij grote projecten Glasmatten niet groter dan 2.0m x 1.2m gebruiken, groter mag natuurlijk ook, handzame maat maken, naar wens  (gescheurde matten om een mooie overgang te verkrijgen / niet knippen) en deze een beetje laten overlappen (1 a 2 cm). Glasmatten voorbereiden op gewenste maten voordat men begint met deze werkzaamheden. Dit bespaard veel tijd, voorbereiding is het halve werk. Overgangen/aansluiting  van de matten goed rollen om deze naadloos te laten verlopen.

Aan de polyesterhars wordt afhankelijk van de temperatuur m.b.v. een maatcilinder tussen de 1 en 3 % MEKP toegevoegd (verwerkingstijd ca. 40 minuten). Gemiddeld is 1.5 a 2% voldoende.

Bij 20 ºC ongeveer 1,5 % Mekp-harder toevoegen. Bij lagere temperatuur iets meer Mekp-harder en bij hogere temperatuur minder Mekp-harder toevoegen. Twee lagen glasmat kunnen evt. nat in nat verwerkt worden, d.w.z. dat men niet per laag hoeft te wachten totdat deze uitgehard is voordat men de volgende laag aanbrengt.

Grote luchtbellen in het natte laminaat verwijderen m.b.v. een ontluchtingsroller of goed narollen met de vachtroller. Indien het niet mogelijk is om 2 lagen in 1 keer nat in nat te verwerken, dan moet men binnen 24 uur de volgende polyester laag aanbrengen. Dit om hechtingsproblemen te voorkomen. Verbruik polyesterhars bij 1 laag glasmat van 300 gr/m2 is ca. 700gram , bij 450 gr/m² glasmat is dit ca. 1 kg/m².