LET OP: Eindejaarssluiting PolyesterGigant | 22 december t/m 7 januari

Maandag 11 december is de laatste dag dat productie orders worden geaccepteerd. Bij twijfel neem even telefonisch contact op.
Donderdag 21 december is de laatste dag dat wij orders verzenden. Fijne Feestdagen!

Gelcoat op polyester basis

Polyester gelcoats zijn de gekleurde buitenlagen van een polyester laminaat en hebben naast een esthetische functie ook de functie het onderliggende laminaat te beschermen tegen weersinvloeden en chemicaliën. Deze gelcoats kunnen d.m.v. toevoeging van pigmentpasta’s op iedere gewenste Ral kleur gebracht worden. 

 

Gelcoat:

Gelcoat wordt normaal gesproken als eerste laag in een negatief mal aangebracht, waar aansluitend het polyesterlaminaat op aangebracht wordt in de gewenste dikte/sterkte.  Wil men Gelcoat als eind/toplaag gebruiken, dan is het noodzakelijk om 3 a 5% parafine oplossing toe te voegen, doet men dit niet, dan zal de Gelcoat niet volledig uitharden en plakkerig blijven.  Is een dikke laag gewenst omdat schuren en polijsten als eindbewerking noodzakelijk is, dan kan men 1 of meerdere lagen Gelcoat aanbrengen en als laatste laag Gelcoat met Parafine. (of evt een Topcoat).

Gelcoat is leverbaar in spuitkwaliteit en hand kwaliteit

Mallen gelcoat

Gelcoat ISO-Gel voor mallen, als eerste laag een te brengen in een negatief mal.

Geschikt voor kleinere serie productie, gebaseerd op een ISO polyesterhars basis. Uitharding gebeurd met de welbekende Mekp-harder , toevoeging 1 a 3 %.

Speciale Gelcoat voor het maken van kleinere series polyestermallen. Mallen gelcoat is een gelcoat die zich kenmerkt door een zeer goede styreen ( chemische) bestandheid, warmtebestandheid , mechanische sterkte en slijtvastheid waardoor de glans in de mal langer behouden blijft. Het verbruik dient 350 a 400 gram te zijn per m2. Dunnere lagen harden minder goed uit.

Gelcoat voor mallen op Vinylesterbasis

Gelcoat Vinylester voor mallen, als eerste laag aan te brengen in een negatief mal.

Industrie kwaliteit.

Geschikt voor grotere serie productie, gebaseerd op een Vinylester hars basis. Uitharding gebeurd met de welbekende Mekp-harder , toevoeging 1 a 3 %.

Speciale Vinylester Gelcoat voor het maken van industrie polyestermallen.

Paraffine oplossing

Paraffine-oplossing in monostyreen. Kan aan polyesterhars en Gelcoat worden toegevoegd om na uitharding een kleefvrij oppervlak te verkrijgen.  2%  tot 4 % toevoegen aan het product.

Met Parafine toevoeging kunt u van een Gelcoat een Topcoat maken, zodat deze aangepaste Gelcoat uithard aan de buitenlucht en dus extern kan worden aangebracht, wat met een normale Gelcoat niet mogelijk is.

Cobalt versneller

Versneller die standaard aan Polyester en Vinylester hars wordt toegevoegd om bij kamertemperatuur in combinatie met MEKP, AAP en CHP katalysatoren
voor een goede doorharding te zorgen. Verkrijgbaar in een 1% en 10% oplossing. Polyesterharsen zonder deze versneller toegevoegd, zullen bij toevoeging van de Mekp-harder niet uitharden.

Heeft u een niet voorversnelde Polyester hars of Gelcoat, dan is het heel belangrijk om eerst de cobalt-versneller toe te voegen aan de Polyesterhars en aansluitend voor gebruik pas de mekp-harder. Gebeurd dit niet in deze volgorde dan kan een gevaarlijke situatie ontstaan, zelfs een explosieve reactie is mogelijk met alle gevolgen van dien. Opslag van Cobalt-versneller dient ook altijd veilig en separaat te gebeuren in een afgesloten kast of ruimte. Nooit in de buurt van Mekp-harder. Tevens is het sterk af te raden experimenten uit te voeren met alleen combinaties van deze stoffen om bovenstaande redenen.