Een primer dient een aantal hoofddoelen:

  1. Het verkrijgen van een betere hechting op de ondergrond of op het te bewerken materiaal met lak, polyester, polyurethaan vloercoating etc.
  2. Het beschermen van het materiaal van de ondergrond door een verbeterde afdekking tegen invloed van vocht, zuurstof en andere stoffen. 
  3. Het verminderen van de absorptie van de ondergrond vanwege verzadiging en afdekking door een primerlaag. De eindlagen zullen hierdoor minder opgezogen worden door de ondergrond. 
  4. Het beschermen van de eindlagen tegen vuil en deeltjes die vanuit de ondergrond in de eindlaag terecht kunnen komen. 

Op deze manier vormt een primer een tweezijdige barrière.

Een universele maar uitermate goede primer die voor het aanbrengen van polyesterhars lagen of polyurethaan lagen (PUR) opgezet wordt is onze G4 primer. 
Vanwege de uitstekende hechting en de uitermate goede resistentie tegen veel logen en zuren is deze G4 een begrip bij professionele composietverwerkers. 
Bij een ondergrond van beton, metaal, steen of hout is G4 het product dat een perfecte afwerking en/of bekleding mogelijk maakt. 

De G4 primer kan ook dienen als verzegeling van vochtige muren of als hoogglans vernislaag. 
Wilt u op dit vlak het beste van het beste en het mooiste resultaat? Bekijk dan eens onze G8 super hoogglans PU coating;

  • G4 primer polyurethaan 1-K
  • G8 super polyurethaan 1-K